Au Pair I USA

Jag har varit frånvarande när det gäller bloggen men har haft mycket att göra och så har jag varit sjuk. Men nu är jag tillbaka!




Jag har suttit och tänkt på vad det är som gör att vi svenskar gillar USA så mycket. Jag vet inte. Jag kan bara tala för mig själv, och jag gillar att allt är så stort. Jag gillar att det finns så mycket att välja på då de har alla klimat man kan önska sig i ett enda land. Till skillnad från sverige som enbart är kallt eller regnigt! Sedan gillar jag deras dialekt, jag har sedan typ 6:an försökt att arbeta bort den brittiska dialekten som alla svenka lärare är fast beslutna på att lära ut. Såå trååkigt! Ingaet illa menat mot den dialekten, men jag gillar den amerikanska bättre.


Au Pair

Jag har velat åka som Au Pair sedan första året på gymnasiet. Då var det en tjej från EF som delade ut information om Au Pair programmet och beättad lite om sitt år. Jag fastnade direkt. Jag läste informationen säkert tusen ggr, och så beställde jag ny  med några månaders mellanrum då jag ville hänga med om det kom något nytt. Men sedan halkade jag in på några Au Pair-bloggar och började kolla mer på Skandinaviska Institutet Au Pair in America istället. Så jag "dumpade" EF och anälade mig på SI istället. Jag tyckte att deras program passade mig bättre. Men då jag vet att många har åkt med EF så tycker jag att man absolut ska kolla upp alla organisationers olika Au Pair Program, de är nästan de samma, en det är endel saker som skiljer dem. Jag har de Organsationerna somjag kollat på länkat på min blogg. 

Varför åka som Au Pair?

Jag vill åka för jag vill komma iväg ett år. Klara mig själv. Prata ett annat språk. Jobba med barn och lära sig ett annat landskultur. Jag vill läramig engelska flytande och så vill man lära känna nya människor. Och jag tycker att Au Pair programmet kommer att ge mig allt detta och mycket mycket mer.


Någon mer som ska åka som Au Pair islutet av 2011 eller i början av 2012?



Här har ni länkar till Au Pair bloggar. Det är antigen nuvarande au pairer eller blivande au pairer som snart ska åka.

http://vossan.blogg.se/  - Nuvarande i Philadelphia

http://juliasresa.blogg.se/  - Nuvarande i New Yersey

http://partofmyworld.blogg.se/  - Nuvarande i New Yersey

http://mandyslife.blogg.se/  - Nuvarande i Seattle

http://lizinamerica.blogg.se/  - Blivande till Richmond, Virginia

http://sofiaaupair.blogg.se/  - Blivande till Washington DC, Virginia

http://missjannica.blogg.se/  - Fördetta i Boston. Finns mycket att läsa på under USA




// Lina








 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0